Zuckerberg neemt VR-prototypes in beslag

De video van maandag werd gedeeld door de heer Mark Zuckerberg en toont prototypes van Virtual Reality (VR). Twee van de prototypes leken precies op camera’s van professionele filmmakers. Dit is geen kritiek op technische verfijning, maar eerder op de algehele look. Ik weet niet zeker of mensen ervoor zouden kiezen om de prototypes als helmen te dragen, maar ze zien er zwaar genoeg uit dat ik me afvraag of mensen ze echt zouden gebruiken.

Hij besprak kort de uitdagingen van het bouwen van een VR-headset, waarbij hij zich bezig moest houden met retinale projectie en dieptewaarneming, evenals met beeldvorming met hoog dynamisch bereik (HDR). Hij zei toen dat Facebook, nu Meta genaamd, binnenkort een VR-headset zou uitrollen die in staat is om holografische beelden te projecteren.

Gezien het tempo van de gemengde realiteit, is ‘Binnenkort’ eigenlijk een vrij lange termijn. Experts wijzen erop dat de industrie vergelijkbaar is met de communicator van Nokia tijdens het iPhone-tijdperk. Om de gadget te laten blijven zoals smartphones tien jaar geleden deden, heeft de opkomende markt meer nodig dan marketing.

Zijn bedrijf is niet het enige dat VR-gadgets bouwt. Microsoft, Google en HTC zijn ook bezig met het maken van hardware en software voor virtuele avatars van echte mensen om mee te communiceren en te socializen.

De new-agesector worstelt nog steeds met ouderwetse problemen zoals stroperij van werknemers, beschuldigingen van aanranding van topwetenschappers en overheidscontracten. Microsoft verliest talent in zijn mixed-reality-divisie. Veel van deze technici zijn overgestapt op Facebook. De verhuizing van talent kan op korte termijn een voordeel zijn voor Zuckerberg, aangezien Meta experimenteert met VR-headsets.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *