Westen voelt zich niet verantwoordelijk voor overstromingen Pakistan: ‘Waren niet eens in de buurt’

Volgens Pakistaanse autoriteiten zijn de overstromingen van vorige maand in hun land veroorzaakt door klimaatverandering waar vooral westerse landen aan hebben bijgedragen. Het Westen voelt zich echter niet verantwoordelijk: “Wij waren niet eens in de buurt.”

“Pakistan moet vooral naar zichzelf kijken. Zij waren er allemaal bij. Maar toch kijkt iedereen weer naar het Westen. Als wij hier te maken hebben met problemen zoals inflatie of een woningcrisis, dan zeggen we toch ook niet dat dat de schuld van Pakistan is?” aldus een woordvoerder van het Westen. “Ik bedoel, er zit duizenden kilometers afstand tussen. Zij hebben hun problemen, wij hebben onze problemen.”

Het Westen baalt dat het alle problemen van een land als Pakistan op zijn bordje krijgt. “Verziekte kledingindustrie zeggen ze dan, alsof wij ooit in zo’n fabriek zijn geweest! Of de genderongelijkheid in klimaatvluchtelingen, wat hebben wij daar in godsnaam mee te maken?’’

Wist je dat 80% van de klimaatvluchtelingen vrouw is? Vrouwen in Afrika, Zuidoost-Azie en Zuid-Amerika worden harder geraakt terwijl ze weinig tot niets hebben bijgedragen aan het probleem. Doe mee met de social media-actie van ActionAid en roep Nederlandse politici op om in actie te komen tegen de klimaatcrisis!

Bronlink : Westen voelt zich niet verantwoordelijk voor overstromingen Pakistan: ‘Waren niet eens in de buurt’

Gerelateerde berichten