Virtual Reality-gebruik in academisch onderzoek groeit na de pandemie

Virtual reality (VR) heeft een enorme groei gezien in de wereldwijde verkoop. Er wordt voorspeld dat het tegen 2028 $ 43 miljard zal bereiken. Dit cijfer zal gepaard gaan met een gestage stijging van 27,5% per jaar. De meest populaire VR-headset die momenteel in gebruik is, is Meta’s Quest 2. Deze richt zich, net als veel andere VR-merken, op de gamingmarkt. De headset wordt ook gebruikt om gezamenlijk werk in academisch biowetenschappelijk onderzoek te vergemakkelijken.

Het gebruik van VR in klinisch onderzoek is niet nieuw. Het wordt al jaren gebruikt voor onderzoeken naar PTSS, Alzheimer en motorische revalidatie. Een opmerkelijk voorbeeld van recent VR-gebruik door medische wetenschappers aan de Yale University is het bereiken van jonge patiënten die misschien terughoudend zijn om deel te nemen of steungroepen voor chronische ziekten bij te wonen.

Virtual Reality en de groei van Virtual Reality in postpandemische academische wereld
De COVID-19-pandemie heeft geleid tot een golf van VR-technologietoepassingen. Recent onderzoek heeft aangetoond dat VR-technologie sinds de uitbraak aanzienlijk is toegenomen in gebruik voor dergelijk onderzoek.

Cloudgebaseerde VR-omgevingen stellen wetenschappers en personeel in staat om op afstand te werken vanuit hun labs. Naarmate de technologie verbetert, blijft de prijs van VR-hardware en -software dalen. Dit maakt het aantrekkelijker voor wetenschappelijk onderzoek. Dit komt onder meer door de toenemende toegankelijkheid van VR-hardware en de steeds meer open source cultuur rondom het VR-medium.

Onderzoek in opkomende academische velden: de voordelen van VR
Een gebied waarop VR een aanzienlijke impact heeft, is hoe mensen omgaan met biologische gegevens in een virtuele omgeving. VS De VR-omgeving is een samensmelting van de werelden van digitale sociale ruimtes en life science-onderzoek binnen aan het leger gelieerde onderzoeksinstituten.

De digitale VR-interactie is een nieuwe manier om de angst weg te nemen die gepaard gaat met het werken in snelle en productieve onderzoeksomgevingen. VR-werkruimten kunnen worden gebruikt om mensen met sociale angst of in het algemeen te helpen om te gaan met de uitdagingen van langdurige onderzoeksprojecten en om zich meer betrokken te voelen bij het werk dat wordt gedaan.

Het is niet verwonderlijk dat VR-onderdompeling heeft geleid tot innovatie in de manier waarop we complexe systemen in 3D-ruimte begrijpen en visualiseren. Grootformaat 4K-tv’s, 5K/8K-computers en 2D-monitoren in kantooromgevingen vervangen ze steeds vaker.

Veel wetenschappers en onderzoekers zijn van mening dat deze schermen niet het benodigde niveau van betrokkenheid bieden om gegevens volledig te begrijpen. In VR kunnen gebruikers communiceren met driedimensionale biologische informatie op een manier die 2D-schermen niet kunnen. VR stelt gebruikers in staat om te communiceren met biologische gegevens met behulp van verschillende tools en gebaren.

Het Center for Neuroscience and Regeneration Research aan de Yale University en bij het Department of Veterans Affairs heeft dit vermogen ontwikkeld om te communiceren met de VR 3D-native. Het gebruik van VR kan worden gebruikt om een ​​verscheidenheid aan traumagerelateerde pathologische problemen te bestuderen, waaronder chronische pijn na een dwarslaesie (SCI) of andere chronische complicaties zoals spasticiteit.

Toekomstig gebruik van VR
Toekomstig onderzoek onder academici in postpandemische landen zal waarschijnlijk meer VR en andere digitale technologieën omvatten. Dit om een ​​hoge productiviteit en veiligheid te garanderen. Deze verandering wordt aangedreven door werken op afstand en de behoefte aan meer intuïtieve betrokkenheid bij complexe gegevens.

In veel gevallen biedt VR een aanzienlijk voordeel ten opzichte van traditionele workflows als het gaat om het begrijpen van complexe gegevens en betrokkenheid. We kunnen meer VR-gebruik verwachten in academisch onderzoek naarmate de prijs van VR-hardware en -software daalt, zoals bij open source-ontwikkeling.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.