Overvaller komt al schietend tankstation binnen, koelvitrine gaat eraan

De politie heeft nieuwe bewakingsbeelden getoond van de gemaskerde man die al een tijdje Roosendaal teistert. Daarop is te zien hoe gewelddadig de dader te werk gaat: hij komt al schietend een tankstation binnen. Een kogel raakt een koelvitrine die aan diggelen gaat De nieuwe beelden zorgden voor nieuwe tips.

Profielfoto van Willem-Jan Joachems
Geschreven door

Er kwamen zes nieuwe tips binnen over de onbekende man. Dat brengt het aantal op elf.

De beveiligingsbeelden werden dinsdagavond getoond in Opsporing Verzocht. In het programma werd gesproken over een ‘urgente zaak’ en een ‘ gevaarlijke man’.

Rookwolk met kruitdamp
Dat werd nog eens duidelijk uit de nieuwe beelden. Van de overval aan de Vijfhuizenberg is er duidelijk beeld van het schot. De overvaller met bivakmuts komt het tankstation binnen en schiet meteen, aan de rookwolk met kruitdamp te zien. Op de beelden is zichtbaar hoe een inslaande kogel een vitrine verbrijzeld.

Foto: Youtube AvroTros
Foto: Youtube AvroTros

Ook van de overval aan de Kroevenlaan zijn er meer beelden. Het gezicht van de man is buiten gefilmd. Hij draagt een Emporio Armani capuchontrui. In het tabakswinkeltje duwt de dader de winkelier omver. Daarna sleurde hij de eigenaresse door de zaak.

Richten op een klant
Bij de laatste overval op het tankstation zaterdag, is te zien hoe hij de medewerkster vastpakt. Hij lijkt haar te dwingen mee naar buiten te lopen. Maar ze verzet zich. Buiten laadt de vluchtende overvaller zijn pistool door, richting een klant. Die lijkt niets door te hebben. De politie toonde een kogel die daarna werd teruggevonden in de winkel.

De politie denkt dat het een en dezelfde dader is. Hij sloeg binnen tien dagen, drie keer toe. De politie maakte dinsdag bekend dat ze extra maatregelen nemen. Bij meldingen van een overval, trekken agenten hun kogelwerend vest aan en roepen ze assistentie op.

Wachten op privacy instellingen…

Bronlink : Overvaller komt al schietend tankstation binnen, koelvitrine gaat eraan

Gerelateerde berichten