NXP lanceert het nieuwe MCX-portfolio van microcontrollers om het volgende tijdperk van geavanceerde industriële en IoT Edge Computing te stimuleren

  • Er zijn vier nieuwe series MCX-microcontrollers (MCU) beschikbaar. Ze delen een gemeenschappelijk platform en worden ondersteund door de MCUXpresso suite-ontwikkeltools en software van NXP. Dit vereenvoudigt de productontwikkeling.
  • Dit op Arm -M op core gebaseerde MCX-portfolio omvat de hoogwaardige MCX N-serie, de kostengeoptimaliseerde, analoog gerichte MCX A-serie en de energiezuinige MCX AW-serie met draadloze connectiviteit.
  • Dit portfolio omvat het eerste exemplaar van een door NXP ontworpen machine-intelligentieversneller die hoogwaardige inferentie aan de rand mogelijk maakt.

NXP Semiconductors heeft zijn nieuwe MCX-portfolio microcontrollers aangekondigd. Dit platform maakt innovatie mogelijk in slimme huizen, slimme fabrieken en andere opkomende IoT-randtoepassingen. Dit portfolio bevat vier series apparaten die op hetzelfde platform zijn gebouwd. Het wordt ondersteund door de populaire MCUXpresso suite-software en ontwikkeltools.

Het gecombineerde aanbod stelt ontwikkelaars in staat om het hergebruik van software in de hele portfolio te vergroten, waardoor de ontwikkeling wordt versneld. Dit portfolio omvat ook het eerste exemplaar van NXP’s nieuwe, gespecialiseerde neurale processoreenheid (NPU), die inferentie aan de rand versnelt.

Het levert tot 30x meer machine learning-doorvoer dan een CPU-kern. De MCU heeft de afgelopen decennia een aanzienlijke toename van zijn mogelijkheden gezien als gevolg van de explosie van edge-apparaten. Ze vormen vandaag de dag nog steeds de kern van veel edge-applicaties. Toch zal de volgende generatie een nieuwe klasse MCU’s nodig hebben om ontwikkelaars in staat te stellen door het complexe landschap van stroom- en prestatievereisten en connectiviteitsopties te navigeren.

Dit zal hen in staat stellen om de totale systeemkosten en energie-efficiëntie in evenwicht te brengen. Het MCX-portfolio is gebaseerd op een gemeenschappelijke basis van kerntechnologieën en ondersteunt een uniforme softwaresuite voor maximaal hergebruik van software. Ontwikkelaars kunnen de meest geschikte apparaten voor hun behoeften kiezen met behulp van het MCX-portfolio, waardoor ze kunnen investeren in unieke ontwerpaspecten.

De vier series van het MCX-portfolio zijn ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, migratie te vergemakkelijken en naar behoefte op of af te schalen. Er is maximaal hergebruik van software om de ontwikkelingskosten te verlagen. Dit portfolio is gebouwd op Arm Cortex-M-kernen met hoge prestaties en omvat een breed scala aan randapparatuur die een grotere ontwerpflexibiliteit mogelijk maakt. De MCX-apparaten hebben tot 4 MB flash-geheugen, een low-power cache, geavanceerde geheugenbeheercontrollers en een 1 MB SRAM on-chip om de edge-prestaties te verbeteren.

De ML-softwareomgeving van NXP ondersteunt machine learning en runtime-inferentie. Ontwikkelaars kunnen de eIQ-tools gebruiken om ML-modellen te maken die gericht zijn op de CPU-kern of NPU en deze vervolgens op de MCU te implementeren. De security by design-benadering van NXP voor MCX-families zorgt voor een veilige start met een onveranderlijke root of trust, hardwareversnelde codering en, voor bepaalde families, het beveiligde EdgeLock-subsysteem.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *