Meta voegt ouderlijk toezicht toe aan de Quest VR-headset om jonge gebruikers in de gaten te houden

Meta rolt ouderlijk toezicht uit om VR-headsets te zoeken

Meta heeft aangekondigd dat het ouderlijk toezicht toevoegt aan alle Quest VR-headsets waarmee ouders de schermtijd van minderjarige gebruikers in de gaten kunnen houden en goedkeuringsverzoeken voor aankopen kunnen ontvangen

Meta, voorheen Facebook, heeft aangekondigd dat het ouderlijk toezicht toevoegt aan alle Quest virtual reality (VR)-headsets, zodat ouders de schermtijd van minderjarige gebruikers in de gaten kunnen houden en goedkeuringsverzoeken voor aankopen kunnen ontvangen.

Het bedrijf begint tools voor ouderlijk toezicht uit te rollen naar alle Quest-headsets.

“Dit is slechts een startpunt, ge├»nformeerd door zorgvuldige samenwerking met experts uit de sector, en we zullen onze tools voor ouderlijk toezicht in de loop van de tijd blijven uitbreiden en ontwikkelen”, aldus het bedrijf in een blogpost.

In het ouderdashboard kunnen ouders en voogden de download of aankoop van een app door hun tiener goedkeuren die standaard is geblokkeerd op basis van de IARC-classificatie.

De ouder kan het verzoek vervolgens goedkeuren of weigeren vanuit de mobiele Oculus-app. Ze kunnen ook specifieke apps blokkeren die mogelijk ongepast zijn voor hun tieners. Meta zei dat het ook een nieuwe hub voor oudereducatie lanceert met een gids voor VR-hulpmiddelen voor ouderlijk toezicht van ConnectSafely om ouders te helpen bij het bespreken van virtual reality met hun tieners.

Het bedrijf begint tools voor ouderlijk toezicht uit te rollen naar alle Quest-headsets

Hiermee kunnen tieners ouder dan 13 een “Vraag om te kopen” -verzoek indienen, wat een melding aan hun ouders activeert.

De ouder kan het verzoek vervolgens goedkeuren of weigeren vanuit de mobiele Oculus-app. Ze kunnen ook specifieke apps blokkeren die mogelijk ongepast zijn voor hun tieners.

Meta zei dat het ook een nieuwe hub voor oudereducatie lanceert met een gids voor VR-hulpmiddelen voor ouderlijk toezicht van ConnectSafely om ouders te helpen bij het bespreken van virtual reality met hun tieners.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.