Kijk: in ’s werelds eerste, Britse medische studenten gebruiken VR-headsets om te trainen op holografische patiënten

Medische studenten in het Verenigd Koninkrijk zijn de eersten ter wereld die leren met holografische patiënten.
De Universiteit van Cambridge heeft laten weten dat studenten van Addenbrooke’s Hospital een trainingssysteem gebruiken genaamd HoloScenarios, dat lesgeven en leren mogelijk maakt met levensechte hologrammen die overal ter wereld toegankelijk zijn. De technologie wordt ontwikkeld door Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust (CUH), de University of Cambridge en het in Los Angeles gevestigde technologiebedrijf GigXR.
Volgens de Independent zijn de ontwikkelaars van mening dat deze nieuwe technologie flexibelere, kosteneffectievere training zou kunnen bieden dan traditionele simulatie, die meer middelen en kosten vereist voor het onderhouden van laboratoria en het inhuren van patiëntenactoren.

Lees ook | Indiase vrouwen met 109 levende dieren in hun bagage gearresteerd op de luchthaven van Bangkok

Ze hebben ook gezegd dat de training gepaard gaat met het dragen van mixed reality-headsets. De leerlingen kunnen elkaar in het echt zien. Ze zullen ook in staat zijn om te communiceren met meerlagige medisch nauwkeurige holografische patiënten.

Dr. Arun Gupta, de anesthesioloog bij CUH en die het project leidt, legt uit: “Mixed reality wordt steeds meer erkend als een nuttige methode voor simulatortraining. Naarmate instellingen hun inkoop opschalen, neemt de vraag naar platforms die bruikbaarheid en gemak van mixed reality leerbeheer bieden snel toe.”

Verder voegde Dr. Gupta toe: “GigXR heeft instructeurs al in staat gesteld om leerlingen beter voor te bereiden met medisch nauwkeurige simulatie voor observatie en beoordeling. Met HoloScenarios helpen we het onderwijs te evolueren van een op mentorschap gebaseerd model naar een model waarbij studenten over de hele wereld gelijke toegang hebben tot topexpertise voor het beheersen van op uitvindingen gebaseerde klinische vaardigheden.”
Volgens de outlet hebben de ontwikkelaars uitgelegd dat studenten verschillende modules zullen volgen met behulp van de technologie, waarvan de eerste zich richt op aandoeningen van de luchtwegen en noodsituaties. Het gaat om een ​​holografische patiënt met astma, gevolgd door anafylaxie, longembolie en longontsteking. Ook andere modules in cardiologie en neurologie zijn in ontwikkeling.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.