IOT KAN HET METAVERSE-SPEL EEN STUKJE HOGER MAKEN

Metaverse, hoewel overwogen, een wereld in aanbouw, heeft al opwindende beloften gecreëerd. Een individu kan zijn identiteit repliceren en zelfs versterken. Hoe is het mogelijk dat een virtuele wereld de exacte replica van een persoon in nullen en enen creëert? Er is niet slechts één technologie die helpt bij het creëren van de fascinerende wereld van Metaverse en IoT is er een van.

IoT verbindt digitale apparaten via sensoren en gadgets. Het verbindt spraakgestuurde luidsprekers, medische gadgets, thermostaten en weersensoren met gegevensbronnen. De IoT-applicaties van Metaverse verzamelen en verspreiden gegevens uit de fysieke wereld om een ​​nauwkeurige weergave van een object te creëren. De replica van een persoon in een Metaverse kan een unieke biofysische reactie hebben, bijvoorbeeld wanneer de echte persoon verhuist naar een plaats met ander weer.

3D-omgevingen kunnen gemakkelijk en naadloos worden aangepast in Metaverse, omdat het een reeks real-life apparaten verbindt via IoT. Het maken van simulaties binnen de Metaverse, met name met digitale tweelingen, wordt een stuk eenvoudiger, waardoor de fysieke en digitale wereld niet van elkaar te onderscheiden zijn en tegelijkertijd een op maat gemaakte interface-omgeving voor IoT wordt geboden. Met de gaming-interface kunnen verhoogde hart- en ademhalingsfrequenties bijvoorbeeld de avatar van het individu activeren om het vatbaarder te maken voor het repliceren van de persoon in het echt.

Augmented reality (AR) in Metaverse maakt gebruik van zintuiglijke netwerken in het IoT-framework om fysieke objecten in het digitale rijk te brengen. Het helpt real-life ervaringen door context en situationeel bewustzijn te bieden aan de respectieve objecten. Of het nu gaat om de fysieke plaatsing van objecten in het gezichtsveld zoals het gebeurt met een hololens, of het starten van een cyber-fysieke gebeurtenis die plaatsvindt in de fysieke wereld, IoT fungeert als een schakel tussen de echte en cyberwereld. Bovendien zouden bedrijven en individuen weloverwogen beslissingen kunnen nemen met een minimum aan inspanning en training.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *