Hebe en Sanne twee dagen spoorloos: zo verliep de zoektocht vandaag

Met man en macht wordt er gezocht naar de 10-jarige Hebe uit Vught en haar begeleidster Sanne (26) uit Den Bosch. De twee zijn sinds maandagmiddag spoorloos nadat ze met de auto vanuit Raamsdonksveer waren vertrokken. Ook woensdag werd er op verschillende plekken gezocht door opsporingsdiensten en honderden vrijwilligers.

Profielfoto van Karin Kamp
Geschreven door

Polanenweg bij Waspik
Het Veteranen Search Team ging vanmorgen verder met zoeken naar het tweetal. Dat gebeurde te voet rond de Polanenweg bij Waspik. Daarnaast vloog de politiehelikopter in de ochtend over het gebied. Ook in Drunen werd gezocht.

Loonse en Drunense Duinen
Honderden vrijwilligers zochten bij de Loonse en Drunense Duinen naar het meisje en haar begeleidster. Het Coördinatie Platform Vermissing (CPV) richtte bij Herberg De Drie Linden aan de Giersbergen in Drunen een verzamelplaats in voor mensen die mee wilden helpen zoeken.

Hoe groot het gebied is dat is uitgekamd, kon een woordvoerster van de politie niet zeggen. Aanleiding voor de zoektocht waren informatie en tips die de politie heeft binnengekregen. Voor ieder natuurgebied waren gespecialiseerde teams, ‘zoals een hondenteam, dregteam, ruiterteam, quadteam, drones en veldteams’. Donderdag wordt weer verder gezocht.

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties

Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties
Foto: Iwan van Dun/SQ Vision Mediaprodukties

Water langs de A59 bij Waalwijk
Een zoektocht in het water langs de Winterdijk in Waalwijk leverde niets op. De weg ligt parallel aan de A59 en wordt vaak gebruikt als sluiproute als het druk is op de snelweg. De politie ging met een sonarboot het water op na een tip. Voorbijgangers zouden iets hebben gezien in het vennetje langs de weg.

Zoektocht langs de A59 bij Waalwijk. (Foto: Noël van Hooft)
Zoektocht langs de A59 bij Waalwijk. (Foto: Noël van Hooft)

A59 bij Waspik
De politie zette aan het eind van de middag een rijstrook van de A59 af bij Waspik. Vanaf de afrit Waspik op de A59 tot aan het Veer bij Dussen zijn agenten in noordelijke richting bezig met het onderzoek naar de vermissing. Rond kwart over 8 was de weg weer open.

Langs bruggen en waterwegen bij Waalwijk
Vrijwilligersorganisatie Search and Rescue Nederland (SAR) zoekt voorlopig verder. Er wordt door hen woensdagavond nog gezocht langs bruggen en waterwegen in de omgeving van Waalwijk, om uit te kunnen sluiten dat de twee daar te water zijn geraakt. “We hopen dat er vannacht eindelijk duidelijkheid komt”, aldus een woordvoerder. Als de zoektocht niets oplevert, zoeken de vrijwilligers donderdag weer verder.

Camerabeelden gezocht
Woensdagavond liet de politie weten dat ze op zoek is naar camerabeelden van onder meer dashcams. Het gaat om beelden die maandag 17 oktober zijn opgenomen tussen 14.00 en 18.00 uur in de omgeving van de A59 tussen Raamsdonksveer en Waalwijk.

Het gehandicapte meisje was maandag samen met haar begeleidster Sanne op weg vanuit dagbesteding ’t Overstapje in Raamsdonksveer naar haar huis in Vught, maar daar zijn ze nooit aangekomen.

Informatie kan worden gedeeld met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070.

LEES OOK:
Vermiste Hebe en Sanne niet gevonden na zoektocht langs A59 bij Waalwijk
Hebe en Sanne nu een dag spoorloos: dit gebeurde er sinds hun verdwijning
Nieuwe zoekactie naar Hebe en Sanne bij De Loonse en Drunense Duinen
Dit zijn de vermiste Hebe en Sanne: ‘Ze hebben heel bijzondere band’
AMBER Alert voor vermiste Hebe (10) en haar begeleidster Sanne

Bronlink : Hebe en Sanne twee dagen spoorloos: zo verliep de zoektocht vandaag

Gerelateerde berichten