Grote militaire oefening met helikopters op Vliegbasis De Peel

Op Vliegbasis De Peel wordt van 31 oktober tot en met 18 november een grote militaire oefening gehouden. De vliegbasis is drie weken lang de thuisbasis van verschillende helikopters waarmee allerlei oefeningen worden gedaan. In de omgeving van de vliegbasis gaat dit voor de nodige geluidsoverlast zorgen.

Er wordt gevlogen van maandag tot en met zaterdag tussen half zeven ‘s ochtends en middernacht. De toestellen vliegen onder meer langs Milheeze, Deurne, De Rips, Vlierden en Helmond.

De oefening, met de naam Falcon Autumn, wordt georganiseerd door de Luchtmobiele Brigade en het Defensie Helikoptercommando. Daarnaast doen er militairen en helikopters uit Duitsland, Polen en de Verenigde Staten aan de oefening mee. Bij de complete operatie, waarbij ook kazernes in andere provincies worden gebruikt, worden meer dan duizend militairen van land- en luchtmacht en vijfendertig helikopters in Nederland ingezet.

“De Russische invasie van Oekraïne maakt duidelijk dat veiligheid en vrijheid niet vanzelfsprekend zijn. Daarom heeft Defensie als eerste hoofdtaak om het Nederlandse en bondgenootschappelijke grondgebied te verdedigen. Om die taak aan te kunnen is het noodzakelijk dat er regelmatig realistisch en op grote schaal geoefend wordt,” zo stelt het Ministerie van Defensie in een persbericht.

Tijdens de oefening wordt gevlogen met diverse helikoptertypes waaronder de CH-47 Chinook, AS-532 Cougar en AH-64 Apache.

LEES OOK:

Oorlog naspelen in Oost-Brabant met Duitse en Nederlandse militairen

Grote militaire oefening op Vliegbasis De Peel: ‘Iedereen is vooraf in quarantaine geweest’

Bronlink : Grote militaire oefening met helikopters op Vliegbasis De Peel

Gerelateerde berichten