EXCLUSIEF: Edge computing geeft ondernemingen meer controle over gevoelige gegevens, zegt Red Hat's Ben Panic

EXCLUSIEF: Edge computing geeft ondernemingen meer controle over gevoelige gegevens, zegt Red Hat’s Ben Panic

De verschuiving naar cloud computing heeft in de loop der jaren geleid tot de concentratie van computerbronnen in een handvol grote datacenters. Edge computing, dat cloudservices decentraliseert en dichter bij eindgebruikers en gegevensbronnen distribueert, is een tegentrend.

Het stelt applicaties in staat om een ​​betere ervaring te leveren en zorgt voor operationele efficiëntie. Analisten en waarnemers uit de sector voorspellen dat de markt snel zal groeien, ook al staat deze nog in de kinderschoenen.

In een exclusief interview met Business Today bespreekt Ben Panic, Senior Director, Telco, Media and Entertainment Segment, Red Hat APAC, hoe ondernemingen de voordelen van edge computing kunnen plukken en kosten kunnen verlagen.

BT – Waarom zouden bedrijven naar edge computing moeten kijken?

BP Edge computing biedt snellere, betrouwbaardere services tegen een lagere prijs. Edge computing is een meer consistente en snellere ervaring voor gebruikers. Edge computing is een zeer toegankelijke app met lage latentie en bruikbare realtime inzichten en besluitvorming. Dit kan de netwerkkosten verlagen, bandbreedtebeperkingen voorkomen, transmissievertragingen verminderen en servicestoringen beperken.

Het stelt ondernemingen ook in staat om de verplaatsing van gevoelige informatie beter te controleren. at the edge is een geweldige optie voor geavanceerde toepassingen zoals Artificial Intelligence Proactive Monitoring en Predictable Insights. Augmented Reality, Virtual Reality en andere toepassingen, enz.

Consistentie is essentieel gezien de heterogene aard van edge computing. Bij een edge-implementatie kunnen honderdduizenden kleine sensoren zijn aangesloten op een dataaggregatielaag om realtime feedback te geven. Als ze geen geautomatiseerd, beheerd en georkestreerd besturingsvlak delen, is het onmogelijk om ze allemaal te beheren.

De hybride cloud is de enige manier om deze consistentie te bereiken – van de edge-apparaten tot het netwerk tot het centrale datacenter. Alleen een hybride cloudimplementatie kan orde scheppen in anders complexe technologische ecosystemen. Het biedt een gemeenschappelijk platform voor alle componenten, Linux, Kubernetes of Ansible. IT-teams kunnen tienduizend aangesloten apparaten beheren alsof ze hun centrale IT zijn.

Hoewel edge computing een geweldige manier is om gedistribueerde IT-omgevingen te vereenvoudigen, kan het ook het beheer en de implementatie van de infrastructuur bemoeilijken.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.