Emotionele Federer heeft volop genoten van zijn laatste partij

Roger Federer heeft met volle teugen genoten van zijn laatste tennispartij. De 41-jarige Zwitser speelde aan de zijde van Rafael Nadal op het toernooi om de Laver Cup nog één keer een dubbelspel. Hoewel de twee tennisiconen nipt verloren van de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe, was het volgens Federer een onvergetelijk afscheid.

“Ik vond het een prachtige dag. Ik zei net ook tegen de jongens dat ik blij ben en niet verdrietig. Het voelt geweldig om hier te zijn. Ik heb ervan genoten om nog een keer te spelen. Dit was precies waar ik vooraf op hoopte”, aldus Federer, die tijdens het interview op de baan overmand werd door emoties. Hij bedankte zijn vrouw Mirka (“zij gaf me toestemming om door te gaan met tennis, ze is geweldig”), zijn ouders (“we geven mijn moeder altijd de schuld van alles, want zonder haar was ik hier niet geweest”) en het publiek in The O2 in Londen.

De 41-jarige Zwitser speelde op de Laver Cup zijn eerste partij in ruim een jaar. Vanwege aanhoudende knieklachten stopt de twintigvoudig grandslamwinnaar nu met tennissen. “Het was een geweldige reis. Ik had nooit verwacht dat ik zo’n carrière zou beleven. Ik was vroeger gewoon blij dat ik kon tennissen. En nu eindigt het hier. Ik zou het zo weer overdoen, het was een perfecte reis”, zei Federer tussen de tranen door. Zijn jarenlange rivaal en vriend Nadal hield het langs de kant ook niet droog. De Britse zangeres Ellie Goulding zong als afsluiting haar hit Still Falling For You.

Bronlink : Emotionele Federer heeft volop genoten van zijn laatste partij

Gerelateerde berichten