Corruptie in Oekraïne plaatst massamoord door nog corrupter Rusland in hetzelfde daglicht

Toen Rusland een jaar geleden de oorlog begon, was er in Nederland brede steun voor Oekraïne. Deze week kwam echter het bericht dat er vanwege corruptie een grote ontslagronde in de Oekraïense regering heeft plaatsgevonden. Het plaatst de massamoord door het nog corruptere Rusland in hetzelfde daglicht.

“Aanvankelijk zag ik Poetin als een kwaadaardige agressor die een soeverein buurland aanvalt en onschuldige mensen vermoordt vanwege zijn megalomane obsessie met het verleden van Rusland als wereldmacht”, zegt Fatima Mallahi (39) uit Amsterdam. “En dat doe ik nu nog steeds.”

Ook voor Berry Knoester (44) uit Enschede maken de onthullingen over corruptie niets uit. “Ook zonder deze berichten verspreidde ik al complottheorieën over Oekraïne als een door het WEF geleide nazipedostaat. Het feit dat corruptie door Zelensky in ieder geval wordt aangepakt, terwijl het voor Poetin al jaren de manier is om aan de macht te blijven, negeer ik al het hele jaar. Dit verandert echt niets.”

Toch geven zowel Fatima als Berry na enig doorvragen toe dat er wel degelijk een klein effect is. Fatima: “Voor ik eraan toekom om te vertellen hoe afschuwelijk ik het leed van de Oekraïners vind, ben ik minutenlang bezig met uitleggen dat Oekraïne zeker geen perfect land is, maar dat er tenminste vooruitgang is, dat het in Rusland allemaal nog veel erger is en dat corruptie geen raketaanvallen op flatgebouwen rechtvaardigt. Maar goed, tegenover sommige mensen moest dat toch al.”

Berry: “Ik kan nu ‘zie je wel’ roepen met artikelen van de MSM in de hand, terwijl ik hun andere stukken over de oorlog gewoon kan blijven negeren. Dat is wel fijn.”

Bronlink : Corruptie in Oekraïne plaatst massamoord door nog corrupter Rusland in hetzelfde daglicht

Gerelateerde berichten