AMAZON IS GEPLAATST ROBOTS TE VERWELKOMEN, MAAR MENSEN TWIJFELEN AAN HET GEDACHTE

Elektronicabedrijven hebben lange tijd futuristische, flitsende prototypes van consumentenrobotica getoond. Ze hebben een toekomst voor ogen waarin robothelpers door het huis zullen zwerven, in staat zijn om de afwas te doen en zelfs als persoonlijke masseuses te dienen. Tot nu toe zijn echter niet veel van deze voorspellingen gerealiseerd. Ze blijven grotendeels sciencefiction. Amazon en andere technologiebedrijven toonden de nieuwste robottechnologie op de re-MARS-technologieconferentie van vorige week in Las Vegas. Brady sprak op het podium van re-MARS over hoe Amazon robots gebruikt om pakketten klaar te maken voor verzending, maar hij zei dat het werk niet kan worden gedaan zonder mensen.

De Astro-robot van Amazon is daar een voorbeeld van. Afgelopen september onthulde Amazon zijn lang geruchte robothuis. Het kost $ 1.000 voor alleen-uitnodigende klanten. De robot zal te koop zijn voor $ 1.500 wanneer deze openbaar wordt gelanceerd. Astro verwelkomde bezoekers in een nagebootst slim huis, dat was uitgerust met een verscheidenheid aan op internet aangesloten apparaten.

Astro is ongeveer twee voet lang. Astro kan worden gebruikt om u door uw huis te volgen en muziek af te spelen. Het heeft ook een bekerhouder waarmee u drankjes kunt dragen. Astro is uitgerust met een camera die aan de bovenkant van een periscoop hangt. Hierdoor kan Astro uw huis bewaken vanaf een hoogte die hoog genoeg is om het te kunnen zien terwijl u weg bent. Het kan zelfs dansen in je keuken!

De waarheid is dat mensen door de geschiedenis heen gevreesd zijn geweest door mensen omdat ze bang zijn dat hun baan hierdoor overbodig wordt. In het verleden werd er gevreesd voor auto’s, industriële technologie en de drukpers. Deze dingen werden door veel mensen gevreesd, maar in ieder geval niet.

Technologie creëert nieuwe industrieën en nieuwe banen. Dit is een positieve verandering. Hetzelfde gebeurt tegenwoordig met robots. Hoewel mensen in de maakindustrie zich zorgen maken over het verlies van hun baan, ontstaan ​​er nieuwe banen.

Naarmate robots de productie verbeteren en de kosten verlagen, worden nieuwe rollen gecreëerd. Robots kunnen slopende taken overnemen die mensen niet leuk vinden, waardoor ze zich kunnen concentreren op meer lonend werk.

Het zal opwindend zijn om te zien hoe Amazon robottechnologie omarmt, ook al zijn mensen nog steeds bang voor wat en hoe het zal veranderen.

Gerelateerde berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *