7 liedjes die je in volle trein kan zingen om de sfeer erin te houden

Het is tegenwoordig erg druk in de trein. Het schijnt aan het personeelstekort te liggen, maar de uitwerking is dat het in de ochtendspits behoorlijk ongezellig kan zijn. Om dat tegen te gaan, stellen we zeven liederen voor die je met de hele coupé of balkon kan zingen om de sfeer er terug in te brengen.

1. We gaan nog niet naar huis – Auteur onbekend
‘We gaan nog niet naar huis’ is een absoluut topnummer om in de trein te zingen, want iedereen kent zowel de tekst als de melodie. Uit volle borst!

2. Get up, stand up – Bob Marley en The Wailers
Soms heb je behoefte aan relaxetere reggae-sferen in de trein. Bob Marley’s ‘Get Up, Stand Up’ werkt als een speer. Pro-tip: neem je gitaar of steel drum mee.

3. Links Rechts – Snollebollekes
Het is niet voor niets dat Snollebollekes dé gangmaker is op grote festivals en andere feesten: zijn nummer ‘Links Rechts’ brengt geheid de sfeer. Turn that frown upside down, mensen.

4. Ave Maria – Schubert
Als je het in een overvolle trein niet meer ziet zitten, heb je soms het geloof nodig. En welk nummer wakkert beter de religieuze gevoelens aan dan Schuberts ‘Ave Maria’? Meerstemmig zingen kan erg ontroerend zijn.

5. Killing In The Name – Rage Against The Machine
In de spits zitten kan soms ook somber maken over je eigen leven, over je levenskeuzes die ertoe hebben geleid dat je per trein naar je werk vervoerd wordt. Maar ligt het aan jou of aan het systeem? Met een paar honderd onbekenden luidkeels ‘Fuck you I won’t do what you told me’ schreeuwen kan daarom heel erg helend werken om die gevoelens van ennui om te zetten in iets mooiers.

6. Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht – John de Bever
Griezelig: heeft de grote volkszanger John de Bever zijn nummer ‘Jij krijgt die lach niet van mijn gezicht’ soms in de trein geschreven? Zo erg van toepassing is het. Zing het luidkeels in de oren van je buurman en binnen de kortste keren hebben jullie gegarandeerd een toptijd in de trein. Vergeet niet te stemmen op mij te stemmen bij de Televizierring”, voegde John hier overigens zelf nog aan toe.

7. Het Wilhelmus – (soms toegeschreven aan Filips van Marnix van Sint-Aldegonde)
In de ochtendspits moet je het met elkaar zien te rooien. Sta daarom resoluut op, hef het Wilhelmus aan en kijk iedereen die niet opstaat en patriottisch meezingt vuil aan.

Bronlink : 7 liedjes die je in volle trein kan zingen om de sfeer erin te houden

Gerelateerde berichten